W dniach 10-13.12.2019 w naszej szkole odbył się konkurs na potrawę wigilijną „Świąteczne smaki”, w którym brali udział uczniowie Branżowej Szkoły I Stopnia w zawodzie kucharz. Kucharze z klasy I przygotowali tradycyjne kluski z makiem i bakaliami. Wszyscy uczniowie prezentowali wyrównany poziom i decyzją komisji zajęli równorzędne I miejsce. Kucharze klasy III zaserwowali czysty barszcz czerwony z grzybowymi uszkami. Komisja I miejsce przyznała uczennicy Angelice Podstawce, II miejsce zajęli równorzędnie Dominika Sobuś i Jakub Gawłowicz. Potrawy konkursowe wyglądały bardzo pysznie i równie dobrze smakowały. Wszyscy uczniowie wykazali się wysokimi umiejętnościami, przygotowane przez nich potrawy były zgodne z tradycyjnymi recepturami.
Nagrody dla uczestników konkursu zostaną wręczone w trakcie uroczystej Wigilii Szkolnej.
Fundatorem nagród w konkursie jest Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa we Wrocławiu.
Wśród uczniów i członków Komisji oceniane potrawy przywołały atmosferę Świąt Bożego Narodzenia.